Slide background Slide background Slide background Slide background

WELKOM BIJ
NEOCARE

Wie is NEOCARE ?

NeoCare, een divisie van Eurogenerics, verdeelt zowel voedingssupplementen als geneesmiddelen die zonder voorschrift verkrijgbaar zijn bij de apotheek (OTC).

GlucoCare®

Een goede aanvulling op aanpassingen van de eetgewoonten en meer lichaamsbeweging.

GlucoCare® is een product op basis van berberine, extract van banaba bladeren en chroom.
De schors van Berberis aristata bevat een kleine hoeveelheid berberine. Berberis aristata is een struik die in de Himalaya en Nepal teruggevonden kan worden. Het extract van Banaba-bladeren is afkomstig van een boom die ook bekend staat als de Lagerstroemia speciosa. Deze boom groeit in Indië en de Filipijnen. Dit extract bevat verschillende triterpenen, zoals corosolzuur en verschillende tannines. Chroom is een essentieel spoorelement en draagt bij tot het behoud van een normale bloedsuikerspiegel.

Mobiflex® NEO

Voor mobiliteit en flexibiliteit van gewrichten

Leeftijd, sport of fysieke activiteiten… gevoelige gewrichten kunnen een invloed hebben op uw beweeglijkheid. De meest gevoelige gewrichten zijn de knie, de heup en de kleine handgewrichten. Gezond kraakbeen speelt een belangrijke rol bij soepele gewrichten, omdat dit speciale bindweefsel de wrijving tussen bewegende gewrichten vermindert.

Protectis®

Draagt bij tot de goede werking van het immuunsysteem

Zwangerschap, reizen, stress, geneesmiddelen (bv. antibiotica)... kunnen de natuurlijke darmflora aantasten en zo de darmfunctie verstoren. Lactobacillus reuteri Protectis is een bacterie die van nature aanwezig is in ons lichaam, in het spijsverteringskanaal, en deel uitmaakt van onze natuurlijke darmflora.

ControChol®

Draagt bij tot het behoud van een normaal cholesterolgehalte.

Cholesterol is een vetachtige stof die onmisbaar is voor het goed functioneren van het lichaam. Deze stof dient voor de opbouw en het herstel van cellen en speelt een cruciale rol bij de aanmaak van hormonen zoals testosteron en oestrogenen. Cholesterol speelt ook een rol bij de vorming van galzuren die nodig zijn voor de vertering van lipiden (vetten). Cholesterol is afkomstig van twee bronnen: een deel halen we uit onze voeding en het overgrote deel wordt in de lever en de darmen geproduceerd.Bepaalde factoren kunnen een verhoging van het cholesterolgehalte in de hand werken, zoals een zittend leven, een voeding die rijk is aan verzadigde vetten, hoge leeftijd, roken en erfelijke factoren (familieleden met een te hoog cholesterolgehalte).
Met gepaste leef- en voedingsgewoonten en regelmatige lichaamsbeweging kan het normaal cholesterolgehalte behouden worden.

Voedingssupplementen

Definitie volgens de richtlijn 2002/46/EG
van het Europees Parlement en de Raad:

“Voedingssupplementen worden beschouwd als aanvulling op de normale voeding bedoelde voedingsmiddelen die een geconcentreerde bron van een of meer nutriënten (vitamines en mineralen) of andere stoffen met een nutritioneel of fysiologisch effect vormen en in voorgedoseerde vorm op de markt worden gebracht, namelijk als capsules, pastilles, tabletten, pillen, en soortgelijke vormen, zakjes poeder, ampullen met vloeistof, druppelflacons, en soortgelijke vormen van vloeistoffen en poeders bedoeld voor inname in afgemeten kleine eenheidshoeveelheden.”